1
کارشناسی، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2
استادیار، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده
وقتی انسان میترسد، یک عملکرد زنجیرهای در مغز او شروع میشود که شروعش با یک تحریک ترسآور است و با آزاد کردن یک سری مواد شیمیایی پایان مییابد و محصولات این تحریک، افزایش ضربان قلب، تسریع تنفس و انقباض ماهیچهها است که بهعنوان پاسخ جنگ یا گریز شناخته میشود. شبیهسازی سیستم گردش خون و مقایسهی شکل موج فشارخون در حالت ترس و معمولی هدف این تحقیق میباشد. در ابتدا تأثیر حالتهای احساسی بر فاکتورهای مکانیکی و سپس اثر این حالت احساسی بر سیستم قلبی- عروقی مورد بررسی قرار گرفته و در نهایت تأثیر آن در سیستم قلبی-عروقی انسان با استفاده از نرمافزار مولتی سیم پیادهسازی شده است. درنتیجهی این شبیهسازی در مقدار فشارخون دیاستولیک و برونده قلبی افزایش دیده شد و حجم ضربهای قلب کاهش یافت. فشار سیستولیک تقریباً ثابت باقی میماند. در فرکانس ثابت 3 درجه اختلاف فاز بین موج جریان در حالت عادی و ترس و 3 درجه اختلاف فاز بین موج فشار در حالت عادی و ترس مشاهده شد.
روستائی, زهرا, ربانی, محسن, & صادقی, محمودرضا. (1396). شبیه سازی تأثیر ترس بر فشار و جریان سیستم قلبی-عروقی با مدار معادل لامپ. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 46(4), 131-135.
MLA
زهرا روستائی; محسن ربانی; محمودرضا صادقی. "شبیه سازی تأثیر ترس بر فشار و جریان سیستم قلبی-عروقی با مدار معادل لامپ". مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 46, 4, 1396, 131-135.
HARVARD
روستائی, زهرا, ربانی, محسن, صادقی, محمودرضا. (1396). 'شبیه سازی تأثیر ترس بر فشار و جریان سیستم قلبی-عروقی با مدار معادل لامپ', مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 46(4), pp. 131-135.
VANCOUVER
روستائی, زهرا, ربانی, محسن, صادقی, محمودرضا. شبیه سازی تأثیر ترس بر فشار و جریان سیستم قلبی-عروقی با مدار معادل لامپ. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 1396; 46(4): 131-135.