مدلهای ابر نقاط برای کاربردهای مختلف مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته و بسته به نیاز ویژگیهایی از آنها با الگوریتمهای مختلف استخراج میگردد. تشخیص سطوح مختلف در دادههای ابر نقاط، یکی از مسائل کاربردی در مسائل مرتبط با ماشین بینایی و مهندسی معکوس میباشد. در این پژوهش به منظور به دست آوردن دادههای طراحی، سطوح تخت و استوانهها در ابرهای نقاط مورد بررسی قرار گرفتند و الگوریتمی برای شناسایی این سطوح و محاسبه پارامترهای آنها پیشنهاد گردید. بر اساس روش پیشنهادی، در ابتدا باید همسایههای همگن نقاط در ابر نقاط با کمک بردار نرمال سطح و مختصات نزدیکترین همسایهها مشخص شده و سپس انحنای چتری سطح با استفاده از همسایههای همگن محاسبه گردد. مقدار انحنای چتری به دست آمده به عنوان معیاری برای دستهبندی نقاط بکار میرود. سطوح تخت و استوانهها با بررسی مقدار انحنای چتری نقاط و الگوی قرارگیری نقاط همسایه همگن، تشخیص داده میشوند. روشی نیز برای محاسبه پارامترهای سطوح از نقاط مشخص شده متعلق به هر سطح نیز ارائه گردیده است. برای بررسی صحت کارکرد الگوریتم پیشنهادی، پارامترهای به دست آمده از روش پیشنهادی با مقادیر به دست آمده از اندازهگیری توسط ماشین اندازهگیری مختصات مقایسه گردید. بررسی نتایج نشان از صحت کارکرد روش پیشنهاد شده در این پژوهش، در تشخیص خودکار سطوح تخت و استوانهها و محاسبه پارامترهای آنها دارد.
فورگینژاد, ابوالفضل, & خلیلی, خلیل. (1394). تشخیص خودکار سطوح تخت و استوانهها در ابرهای نقاط و محاسبه پارامترهای آنها. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 46(1), 89-100.
MLA
ابوالفضل فورگینژاد; خلیل خلیلی. "تشخیص خودکار سطوح تخت و استوانهها در ابرهای نقاط و محاسبه پارامترهای آنها". مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 46, 1, 1394, 89-100.
HARVARD
فورگینژاد, ابوالفضل, خلیلی, خلیل. (1394). 'تشخیص خودکار سطوح تخت و استوانهها در ابرهای نقاط و محاسبه پارامترهای آنها', مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 46(1), pp. 89-100.
VANCOUVER
فورگینژاد, ابوالفضل, خلیلی, خلیل. تشخیص خودکار سطوح تخت و استوانهها در ابرهای نقاط و محاسبه پارامترهای آنها. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 1394; 46(1): 89-100.