استفاده از برج خنککن خشک و یا دوگانه سازی برجهای خشک و تر، یکی از راهحلهای شناخته شده برای کاهش آب مصرفی در برجهای خنککن تر نیروگاههای بخار است. در این مقاله این راهکار با استفاده از برج خنککن هلر مورد بررسی قرار گرفت. شبیهسازی برای دو برج خنککن خشک هلر نیروگاه شهید منتظری و برج خنککن تر جریان اجباری نیروگاه اصفهان با استفاده از معادلات تحلیلی و تجربی حاکم بر آنها انجام شد. دو حالت موازی و سری برای ترکیب برج خنککنهای خشک هلر و تر مورد بررسی قرار گرفت. نتایج شبیهسازی و بررسی روشهای اجرایی نشان میدهند که استفاده موازی از برج هلر با برج تر از نظر طراحی و بهرهبرداری قابل توجیه نیست، اما حالت سری آنها در دو وضعیت با تغییر سیستم پمپاژ و بدون تغییر سیستم پمپاژ مناسب است. این تحقیق نشان داد که بدون تغییر در سیستم پمپاژ و چگالنده، نیروگاه میتواند با وضعیت مطلوب به کار خود ادامه دهد. صرفهجویی در مصرف آب تا دمای محیط زیرoC20، به میزان کامل به دست آمد، اما در دماهای بالاتر از آن مصرف آب روندی افزایشی دارد.
ملکمحمدی, محمدحسن , بهشتی, حمید و احمدیکیا, حسین . (1394). دوگانهسازی برج های خنککن خشک طبیعی و تر اجباری در یک نیروگاه بخار. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45(4), 93-97.
MLA
ملکمحمدی, محمدحسن , , بهشتی, حمید , و احمدیکیا, حسین . "دوگانهسازی برج های خنککن خشک طبیعی و تر اجباری در یک نیروگاه بخار", مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45, 4, 1394, 93-97.
HARVARD
ملکمحمدی, محمدحسن, بهشتی, حمید, احمدیکیا, حسین. (1394). 'دوگانهسازی برج های خنککن خشک طبیعی و تر اجباری در یک نیروگاه بخار', مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45(4), pp. 93-97.
CHICAGO
محمدحسن ملکمحمدی , حمید بهشتی و حسین احمدیکیا, "دوگانهسازی برج های خنککن خشک طبیعی و تر اجباری در یک نیروگاه بخار," مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45 4 (1394): 93-97,
VANCOUVER
ملکمحمدی, محمدحسن, بهشتی, حمید, احمدیکیا, حسین. دوگانهسازی برج های خنککن خشک طبیعی و تر اجباری در یک نیروگاه بخار. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 1394; 45(4): 93-97.