این تحقیق در راستای توسعه قابلیتهای گرمایی و تابشی اجاقهای خورشیدی انجام شده است، به همین منظور دو اجاق خورشیدی طراحی، ساخته و عملکرد آنها به روش تجربی و در شرایط آب و هوایی یکسان با هم مقایسه گردید. در طول آزمایشهاسطح آیینه سهمی در یکی از سیستمها ثابت و در دیگری متغیر بوده است.برای تغییر اندازه آیینه سهمی، به جای یک سطح پیوسته از تعدادی آیینه باریک استفاده شد؛ مجموعه آیینهها بر روی یک منحنی سهمی نصب شدند که به تناسب آزمایشها برخی از آنها حذف گردیدند. از تحلیل نتایج به دست آمده منحنی سهمی اجاق خورشیدی به سه ناحیه تقسیم شد و سهم تأثیر هر ناحیه بر عملکرد آن تعیین گردید؛ بر این اساس میتوان قسمتهای دارای اثر بیشتر را تقویت و نواحی با کمترین تأثیر در عملکرد سیستم را حذف نمود که این امر موجب بهینهسازی هندسه و اندازه سیستم خواهد شد. روش آزمایشگاهی انجام شده در این تحقیق میتواند برای بهینهسازی هندسه سطوح سهمی یا کروی در اجاقهای خورشیدی مورد استفاده قرار گیرد.همه آزمایشهای این تحقیق در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی واقع در مشهد با طول و عرض جغرافیایی 54 و 37 درجه و ارتفاع 985 متر از سطح دریا طراحی و انجام شده است.
زمانی, حسین , مقیمان, محمد و کیانی فر, علی . (1394). مطالعه تجربی اثرات سطح انعکاسی سهمی بر عملکرد یک اجاق خورشیدی. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45(4), 47-53.
MLA
زمانی, حسین , , مقیمان, محمد , و کیانی فر, علی . "مطالعه تجربی اثرات سطح انعکاسی سهمی بر عملکرد یک اجاق خورشیدی", مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45, 4, 1394, 47-53.
HARVARD
زمانی, حسین, مقیمان, محمد, کیانی فر, علی. (1394). 'مطالعه تجربی اثرات سطح انعکاسی سهمی بر عملکرد یک اجاق خورشیدی', مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45(4), pp. 47-53.
CHICAGO
حسین زمانی , محمد مقیمان و علی کیانی فر, "مطالعه تجربی اثرات سطح انعکاسی سهمی بر عملکرد یک اجاق خورشیدی," مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 45 4 (1394): 47-53,
VANCOUVER
زمانی, حسین, مقیمان, محمد, کیانی فر, علی. مطالعه تجربی اثرات سطح انعکاسی سهمی بر عملکرد یک اجاق خورشیدی. مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز, 1394; 45(4): 47-53.