TY - JOUR ID - 12696 TI - اثرات تغییرات دمایی محیط و خوراک بر عملکرد واحدهای مایع سازی گازطبیعی با کاربری قله‌سایی JO - مهندسی مکانیک دانشگاه تبریز JA - JMEUT LA - fa SN - 2228-5148 AU - کرمی, سجاد AU - مافی, مصطفی AU - سادات سکاک, سید عباس AD - کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران AD - دانشیار، گروه مهندسی مکانیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)، قزوین، ایران Y1 - 2022 PY - 2022 VL - 52 IS - 1 SP - 69 EP - 78 KW - فرآیند مایع سازی مبرد چندجزیی KW - قله‌سایی KW - دماهای کمینه و بیشینه KW - شرایط خوراک KW - عملکرد چرخه DO - 10.22034/jmeut.2021.36560.2582 N2 - تغییرات دمای محیط و نرخ جریان گاز خوراک از جمله پارامترهایی است که در طراحی واحدهای مایع‌سازی گاز طبیعی با کاربری قله‌سایی باید مدنظر قرار گیرند. در این تحقیق، یک سیستم مایع‌ساز جهت ذخیره‌سازی گاز موردنیاز یک نیروگاه با توان تولیدی 332 مگاوات برای 60 روز اوج سرما در فصل سرد، طراحی و اثرات تغییرات دمایی محیط و همچنین تغییر دبی گاز خوراک بر عملکرد آن، مورد مطالعه قرار گرفته است. نتایج تحقیق بیانگر این موضوع است که در شرایط کمینه دما، اختلاف دمای مینیمم در مبدل چندجریانی با شیب ملایمی افت پیدا خواهد کرد در حالی که در شرایط بیشینه دما، اختلاف دمای مینیمم در مبدل چندجریانی با شیب تندی افت پیدا می‌کند که خطر تداخل دمایی را به همراه خواهد داشت. همچنین بررسی تغییرات دبی گاز خوراک در عملکرد چرخه بیانگر این مهم است که در دماهای زیر نقطه طراحی (حالت پایه)، افزایش دبی گاز خوراک، سبب افزایش ملایم اختلاف دمای مینیمم در مبدل خواهد شد. اما در دماهای بالای نقطه طراحی (حالت پایه)، افزایش دبی گاز خوراک سبب کاهش شدید اختلاف دمایی مینیمم خواهد شد. UR - https://tumechj.tabrizu.ac.ir/article_12696.html L1 - https://tumechj.tabrizu.ac.ir/article_12696_e1b227c0df42fe540e0af896eca5b455.pdf ER -